Troelstraweg 30 . 2241 PS . Wassenaar . Mabel Jacobson . Tel.: 070 517 85 19 . Lid VNRT

logo sayasana

Sayasana

Vlinder

Main Content

DETOX

Onze moderne manier van leven en ons eetgedrag veroorzaken in ons lichaam schadelijke zuren en gifstoffen. Veel van onze voeding bestaat uit lege calorieën. Mineralen en sporenelementen zoals Magnesium, Zink en vitamines zijn in onze hedendaagse voeding nauwelijks aanwezig. Het volgende overzicht geeft een beeld van voedingsstoffen met een overschot aan zuren:

Wat is verzuring

Bij een overschot aan zuren wordt het bloed dikker en zal eerder samenklonteren.
Zuurstof en voedende stoffen zullen door het bloed minder worden afgegeven aan onze weefsels.
Ook het afscheiden van schadelijke stoffen wordt verhinderd.

Deze schadelijke stoffen stapelen zich in het lichaam op. De eerste opstapeling begint in de vetlagen, dan in het bindweefsel en de spieren. Als deze depots zijn gevuld worden gewrichten, beenderstelsel, nieren, blaas en gal aangetast. Vervolgens de organen, zelfs het hart en onze hersenen. Omdat in handen, voeten, knieën, beenderen, nek en schouders lage temperaturen heersen dan in het midden van ons lichaam, zullen slakken eerst in deze gebieden worden afgezet. De zwaarste in water oplosbare zouten zoals urinezuur, oxaalzuur en looizuur, zetten zich als eerste af.

Hormonen, enzymen en ons afweersysteem kunnen in ons milieu niet meer goed functioneren.

De effecten van verzuring tonen zich aan de oppervlakte van ons lichaam, bijvoorbeeld; in ons gezicht, op ons hoofd, huid en slijmhuid in de vorm van haaruitval en pukkels, zweten, jeuk, schimmels, ouderdomsvlekken.

Structurele schade

Ontregeling van onze cellen, spiermassa, organen, gewrichten en beenderstelsel waardoor bijvoorbeeld amandel ontsteking, maagwand ontsteking en suikerziekte en later haaruitval, osteoporose omdat ons lichaam om het zuurbase evenwicht te herstellen haar reserves aanspreekt (huid, haren, tanden en beenderstelsel).

Uitscheidingen

Nieren, darmen en longen worden overbelast en kunnen niet langer blijven zorgen voor voldoende afvloeiing van bepaalde stoffen met behulp van neutrale zouten. De uitscheidingscapaciteit van deze organen is beperkt en kan niet worden verhoogd omdat deze organen dan zelf teniet zouden gaan door veretsing, vergiftiging en ontslakking. Huidproblemen; om toch te compenseren gebruikt ons lichaam de huid, omdat aangezien ook deze niet bestemd is om grote hoeveelheden schadelijke stoffen te neutraliseren, treden er reacties op zoals lichaamsgeur, zweten, acne, exceem, steenpuisten, neurodermitis, psioriasis, allergien, of open benen. Schimmels; de uitscheidingen van zuren en gifstoffen via onze huid en slijmhuid vormen een idealen voedingsbodem voor schimmels van allerlei aard zoals huid en nagel schimmel, darm en schede schimmel. Deze ontstaan bij PH waarden tussen 3,5 en 5,5. In de natuurgeneeskunde zijn schimmels zuur en gif etende organismen die pas zullen verdwijnen als het lichaam zowel van binnen als van buiten base zal zijn.

Opstapelingen - slakken

Te weinig drinken, beweging, slechte doorbloeding en te lage lichaamstemperatuur bevorderen de afzetting van slakken. De zuren en giftige stoffen die niet door onze nieren, darmen, longen en huid en slijmhuid uitgescheiden kunnen worden, dienen in ons lichaam geneutraliseerd te worden met mineralen zodat er neutrale zouten ontstaan. De overtollige schadelijke stoffen worden gebonden met water en vet en opgestapeld in de vorm van slakken. Zo krijgen veel vrouwen opstapelingen aan de bovenbenen, heupen en zitvlak in de vorm van cellulitis. Bij jicht is er sprake van urinezuur calcium door het jarenlange gebruik van dierlijk eiwit. Andere afzettingen uiten zich door reuma, gal, nier en blaas -stenen, lipomen en fibromen.